notícies

L'INCENDI D'ÒDENA, VIST PER LANDSAT 8

El més recent dels satèl·lits Landsat, el Landsat 8, ofereix imatges que permeten identificar visualment (com també quantificar) l'abast i afectació del recent incendi ocorregut a l'Anoia i el Bages i que ha cremat més de 1300 hectàrees des del passat diumenge 26 de juliol.

La imatge que s'ofereix a continuació conté una captura del satèl·lit del dia 25 de juny, junt amb una captura del dia 27 de juliol. Al centre de la imatge pot veure's, perfectament, la zona afectada per l'incendi, que apareix en color marronós i sense vegetació. Cliqueu la imatge per ampliar-la.


Les imatges han estat tractades amb el programari MiraMon i poden proporcionar, en el mateix moment que es reben, informació sobre el perímetre i l'àrea cremades, així com informació sobre el tipus de cobertes afectades o el volum de massa forestal afectat (combinant les dades proporcionades per la imatge amb altres cartografies temàtiques).

A continuació pot veure's el perímetre de l'incendi cartografiat sobre la imatge (amb la quantificació de perímetre i àrea afectades) i la seva superposició amb cartografia topogràfica de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, indicant les zones afectades per l'incendi.

Finalment, podeu descarregar els límits estimats (i per tant NO oficials) que s'han extret fotointerpretant una combinació amb fals color de la imatge Landsat-8 (RGB: 752, que empra informació proporcionada per la radiació de l’infraroig d’ona curta, de l’infraroig proper i del verd) del dia 27/07/2015, tenint en compte que hi ha dues petites àrees que queden tapades per una coberta de núvols que podria fer variar una mica la posició del límit. El perímetre afectat és d'uns 34.1 km i abastaria una superfície d'unes 1335.2 ha. La superfície afectada té una longitud màxima de 7.9 km i una amplitud màxima de 3.9 km.
Descarregar el límit en format MiraMon MMZ (cal haver instal·lat el Lector Universal de Mapes del MiraMon)

Més informació sobre el tipus de cobertes afectades al Blog del CREAF